Vereniging van

autogasinbouw specialisten

Historie

LPG Totaal vereniging van autogasinbouwspecialisten is opgericht in 1981 als AGIS (AutoGasInbouwSepcialisten). In aanvang bestond de vereniging uit LPG-inbouwspecialisten, universele garagebedrijven en merk dealerbedrijven, die allemaal autogassystemen inbouwden.

Door strengere overheidseisen (waaronder de verplichte erkenning van de Rijksdienst voor het Wegverkeer) en een enigszins teruglopende markt, nam het aantal bedrijven dat LPG-systemen kon en mocht inbouwen af. Maar zodra de vraag toenam, steeg ook weer het aantal LPG-inbouwbedrijven. Hierdoor kwam er veel kaf tussen het koren, dat wil zeggen dat meerdere bedrijven met weinig of geen ervaring toch gingen inbouwen.

Dit was de reden om met betrekking tot het lidmaatschap van de vereniging toelatingseisen te formuleren, zodat alleen de echte autogasinbouwspecialisten hiervan lid kunnen zijn/worden.

Hierdoor heeft de vereniging een landelijk dekkend netwerk van specialisten, die elkaar ondersteunen, zodat de LPG-rijder bij een eventuele storing niet tussen wal en schip in raakt, maar doeltreffend wordt geholpen.

LPG-systeem fabrikanten & leveranciers

  • image
  • image
  • image

Heeft u een vraag of opmerking? Neem dan contact met ons op.